Карпаты Одесса Киев
Отдых Затока
ИНФОРМАЦИЯ

Найти отель

Если Вы не знаете название отеля, выберите параметры отдыха в правой колонке и нажмите Найти
новости

Дополнения и документы по решениям поселкового совета

Примірний Договір

про пайову участь у створенні і розвитку

інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища Затока

смт Затока                                                                                                 «_____»_________________20___ року

Затоківська селищна рада Білгород-Дністровської міської ради, в особі Затоківського селищного голови Звягінцева Василя Івановича, що діє на підставі рішення № 1 І сесії VI скликання Затоківської селищної ради від 16 листопада 2010 року, та керуючись Порядком пайової участі (внеску) замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока, з одного боку, і ____________________________________________________________________________________, в особі керівника__________________________________, що діє на підставі ________________________________________, (іменованого далі «Замовник»), з другого боку, разом іменовані «Сторони», а кожний окремо «Сторона», уклали даний Договір про нижченаведене.

1.    Предмет Договору

Предметом даного Договору є пайова участь (внесок) Замовника на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока за будівництво _________________________________________________________________________________(назва об’єкта )по вул. _______________________________________.

2.Ціна договору

2.1. Розмір пайової участі Замовника у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока визначається відповідно до додатку до цього договору, який є невід’ємною його частиною.

2.2. У разі якщо документи які підтверджують вартість будівництва відсутні, вартість будівництва оцінюється виходячи з встановлених  нормативів   для   одиниці  створеної потужності.

3. Зобов’язання Сторін

3.1. Замовник зобов’язаний перерахувати пайову участь (внесок) у сумі ______________________ на  рахунок: _____(Підстава: Договір від «___»_______20__р., призначення платежу: залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури).

3.2. Замовник зобов’язаний надіслати копію платіжного доручення (квитанції) щодо сплати пайової участі Замовником на адресу Затоківської селищної ради.

3.3. Сплата пайової участі (внеску) на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока здійснюється Замовником будівництва протягом двох місяців з дня укладення договору, або в інший термін визначений сторонами у додатковій угоді до цього договору.

3.4. До початку будівництва  Замовник повинен  оформити дозвіл на виконання будівельних робіт у інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю.

3.5. Замовник зобов’язаний забезпечувати в період підготовки й ведення будівництва безперешкодний доступ на земельну ділянку, в будинки й споруди, до інженерних комунікацій, розташованих на ній, фахівців експлуатуючих служб та організацій при необхідності проведення ремонтно-відбудовчих робіт, а також управлінь та інших служб, Виконавчого комітету Затоківської селищної ради, Комунального підприємства «Затока»  для контролю будівництва й цільового використання земельної ділянки.

4.Відповідальність Сторін

4.1. Сторони несуть відповідальність за виконання умов цього Договору в межах діючого законодавства України.

4.2. Усі спірні питання розглядаються у встановленому законом порядку.

4.3. У разі прострочення термінів сплати Замовник сплачує штрафні санкції в розмірі 0,1% від нарахованої суми пайової участі (внеску) за кожну добу прострочення.

4.4. Замовник несе відповідальність за достовірність інформації щодо кошторисної вартості будівництва.

5. Зміни й доповнення до Договору

5.1. У разі зміни юридичної адреси або зміни осіб, що підписали Договір, сторони зобов'язані в 10-денний строк повідомити письмово одне одного.

5.2. Зміни Договору й доповнення до нього можуть вноситися тільки в письмовому вигляді за взаємною домовленістю Сторін, які є дійсними й обов'язковими з моменту укладення.

5.3. Додаткові угоди укладені між сторонами є невід’ємною частиною цього договору

6. Інші умови

6.1. Цей Договір складено у 2-х примірниках по одному для кожної Сторони.

6.2. Договір діє з моменту його підписання і до повного виконання сторонами обов’язків за цим договором.

7. Реквізити Сторін

Виконавчий комітет

Затоківської селищної ради

67000, смт Затока, вул. Приморська, 21

Білгород-Дністровський район

Одеська область

_______________ Звягінцев В.І.

М.П.

Замовник
_______________________________________

_______________________________________

_______________________________________

_______________________________________

_______________________________________

_____________________ _________________

М.П.

 

 

 

Додаток до примірного договору
про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища Затока

 

РОЗРАХУНОК

величини пайової участі (внеску) за будівництво

(назва об’єкта) по вул. ____________ в смт Затока м. Білгород-Дністровського

до Договору

про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища Затока

 

смт Затока                                                     «_____»_________________20___ року

 

               Формула розрахунку:

Загальна кошторисна вартість     будівництва об’єкта, визначена згідно з державними будівельними нормами, без урахування витрат з придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішньо- та поза майданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій

х 

% інфраструктури 

=    сума (пайова участь (внесок))

 

 

 

 

 

Додаток 3б до рішення

Затоківської селищної ради

№_______ від ___________________

 

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ

проекту Рішення   Затоківської селищної ради

«Про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної

та соціальної інфраструктури смт Затока»

 

Цей аналіз регуляторного впливу розроблений на виконання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.2003 № 1160/1У та Методики проведення аналізу впливу регуляторного акта, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 № 308 і визначає правові та організаційні засади реалізації проекту рішення Затоківської селищної ради «Про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока», з метою врегулювання порядку залучення коштів інвесторів на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока.

 1.Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання.

Проблема – відсутність детальних правил участі замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока не забезпечують ефективної реалізації Генерального плану смт Затока та інших планів і програм розвитку селища, систем інженерного та транспортного забезпечення та соціального обслуговування, збереження природного та культурно-історичного середовища.

Проблеми, які передбачається розв’язати шляхом затвердження проекту рішення Затоківської селищної ради «Про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока», є: гальмування процесу збільшення доходів місцевого бюджету за рахунок інвестицій, незадовільний стан інфраструктури селища.

Розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища вимагає комплексного вирішення багатьох проблем, пов'язаних з поліпшенням її технічного стану та з подальшим оновленням. Будівництво (реконструкція) об'єктів соціальної сфери і житлово-комунального господарства, проведення робіт з благоустрою селища фінансується за рахунок коштів місцевого бюджету. Пайові внески замовників за право реалізувати проект будівництва на території селища дозволять компенсувати витрати селищного бюджету на відтворення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, а також залучити замовників до благоустрою території смт Затока. 

2. Визначення цілей правового регулювання.

 Цілями правового регулювання для даного проекту регуляторного акта є:

- реалізація державної політики в сфері планування і забудови, благоустрою та утримання території селища;

-  створення прозорої та спрощеної системи розрахунку пайової участі (внеску) замовника у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури;

- комплексний підхід до рівномірного розвитку інфраструктури по всій території селища;

- створення прозорої системи відрахування внесків до Цільового фонду;

- встановлення чітких термінів укладення договорів;

- приведення рішень селищної ради до вимог чинного законодавства.

3. Визначення та оцінка всіх альтернативних способів досягнення визначених цілей, аргументи щодо переваг обраного способу.

Перша альтернатива – якщо залишити без змін рішення селищної ради від  14 квітня 2009 року  №1108 «Про пайову участь (внесок) замовника в створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури при будівництві та реконструкції об’єктів містобудування на території смт Затока» це буде суперечити чинному законодавству, як наслідок – неправильне застосування норм права, порушення вимог чинного законодавства.

Друга альтернатива – у разі прийняття  рішення «Про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока», яким затверджується новий Порядок, вимоги чинного законодавства будуть виконані. Прийняття рішення  забезпечить: 

- регулювання порядку залучення пайової участі (внеску) замовника у створенні і  розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока;

- забезпечить вимоги діючого законодавства щодо встановлення розміру пайової участі (внеску); 

- забезпечить вимоги діючого законодавства щодо використання пайових внесків у створенні і  розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока;

- встановить рівні конкурентні можливості для всіх суб’єктів господарювання.

4. Опис механізмів, які пропонується застосувати для розв’язання проблем, і відповідні заходи.

Реалізація запропонованого регулювання буде здійснюватись шляхом впровадження наступних заходів:

- визначення пайової участі замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока;

- визначення порядку та строків сплати пайової участі замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока.

5. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» рішення, прийняті органами місцевого самоврядування в межах наданих їм повноважень, є обов'язкові для виконання всіма розташованими на відповідній території органами виконавчої влади, об’єднаннями громадян, підприємствами, установами та організаціями, посадовими особами, а також громадянами.

Можливість досягнення зазначених цілей обґрунтована тим, що запропоноване регулювання забезпечує прозорість дій органів місцевого самоврядування по встановленню чіткої процедури нарахування та сплати інвестиційного внеску.

Залучення замовників до пайової участі на розвиток інфраструктури селища дозволить створити нові та реконструювати діючі об’єкти інфраструктури, а також буде сприяти рівномірному розвитку інфраструктури по всій території смт Затока.

6. Визначення очікуваних результатів прийняття регуляторного акта

Опис прогнозованих вигод та витрат від регулювання, як запроваджується:

Базові групи інтересів

Вигоди

Витрати

Виконавчий комітет селищної ради

збільшення коштів, що мають цільове спрямування для створенні і  розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури

приведення у відповідність діючих нормативно-правових актів місцевого значення;

 

Замовники

 -        рівні конкурентні можливості

 

витрати, пов’язані зі сплатою внесків

Територіальна громада

покращення інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури;

додаткові, кошти, що спрямовуються на вирішення першочергових завдань соціально-економічного розвитку селища;

 

7. Обґрунтування запропонованого строку дії регуляторного акта.

Термін дії запропонованого регуляторного акта необмежений, проте можливий вплив зовнішніх чинників, а саме внесення змін до законодавчих і нормативно-правових актів. У такому разі регуляторний акт буде переглянуто із внесенням до нього відповідних змін або його скасуванням.

8. Визначення показників результативності регуляторного акта.

- Кількість суб’єктів господарювання, які уклали договір про згоду замовника сплатити пайовий внесок; 

- Кількість укладених договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока; 

- Розмір коштів, залучених на вирішення проблем соціально-економічного розвитку селища;

- Рівень поінформованості суб'єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

9. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.

Відстеження результативності вказаного регуляторного акта буде здійснюватися шляхом проведення базового, повторного та періодичного відстежень.

Для визначення значень показників результативності даного регуляторного акта планується використання виключно статистичних показників.

Базове відстеження буде проведено на етапі підготовки регуляторного акта.

Повторне відстеження буде здійснено через рік після введення в дію регуляторного акта, за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження, визначити оцінку досягнення даним актом поставлених задач.

Періодичне відстеження планується здійснити один раз в три роки, з дня виконання заходів з повторного відстеження, з метою вдосконалення механізму залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока.

Після прийняття проекту регуляторного акта відстеження його результативності буде здійснюватись постійною комісією по земельним питанням, будівництву, екологічній безпеці Затоківської селищної ради.

 

Проект підготовлений постійною комісією Затоківської селищної ради по земельним питанням, будівництву, екологічній безпеці.

 

 

 

 

 

Додаток 4 до рішення

Затоківської селищної ради

№_______ від ___________________

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

 

Про пайову участь замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока

З метою забезпечення збалансованого економічного і соціального розвитку селища та залучення замовників до пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, враховуючи пропозицію постійної комісії по земельним питанням, будівництву, екологічній безпеці ___________, (протокол від __.___.2011р.), на підставі Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва», керуючись ст.ст. 25, 26, 46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Затоківська селищна рада

ВИРІШИЛА:

1.                       Скасувати рішення Затоківської селищної ради №1108 від 14.04.2009р., крім пункту першого цього рішення.

2.            Затвердити Порядок пайової участі (внеску) замовників у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури смт Затока м. Білгород-Дністровський Одеської області (додаток №1).

3.            Затвердити примірний договір про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури селища Затока (додаток  №2).

4.            Установити, що дане рішення набирає чинності з моменту його прийняття.

5.            Секретарю селищної ради Кулику С.В. довести рішення до виконавців та зацікавлених осіб.

6.            Контроль за виконанням цього рішення покласти на виконавчий комітет селищної ради.

 

Затоківський селищний голова                                                                         В.І. Звягінцев



 

 

Додаток 4а до рішення

Затоківської селищної ради

№_______ від ___________________

ПОРЯДОК
визначення обсягів пайової участі (внеску) власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока
 

 

1. Загальні положення 

1.1. Цей Порядок визначає обсяг пайової участі (внеску) власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока з урахуванням впливу безпосередньо на об’єкти благоустрою та оцінки соціально-економічного значення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення для селища.

1.2. Пайова участь (внесок) власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока (надалі - Пайова участь) є внеском на фінансування заходів з благоустрою на території смт. Затока (утримання, ремонту та будівництва об’єктів благоустрою), який сплачують до бюджету смт. Затока власники будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення у грошовому виразі (гривнях) без ПДВ у цінах поточного року.

1.3. Залучені кошти спрямовуються виключно на фінансування заходів з благоустрою на території смт. Затока (утримання, ремонту та будівництва об’єктів благоустрою).

1.4. Пайова участь залучається з метою:

-  відшкодування витрат бюджету смт. Затока на розширене відтворення об’єктів благоустрою;

-  надання власникам будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення права реалізувати свій проект встановлення (розміщення) будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення на території смт. Затока;

-  фінансування заходів з благоустрою на території смт. Затока (утримання, ремонту, будівництва об’єктів благоустрою, інші заходи, пов’язані з благоустроєм).

1.5. Цей Порядок застосовується для визначення обсягів Пайової участі власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення, що встановлюються (розміщуються) в смт. Затока в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока, незалежно від їх форми власності та місця розташування.

 

2. Принципи визначення розміру Пайової участі

2.1. Обсяг Пайової участі власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока визначається за принципами:

-  компенсації витрат бюджету селища на розширене відтворення об’єктів благоустрою - власники тимчасових споруд мають компенсувати витрати бюджету селища на розширене відтворення об’єктів благоустрою, які виникають при встановленні (розміщенні) та експлуатації будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

-  комплексного підходу до розвитку інфраструктури селища - рівномірний розвиток інфраструктури селища по всій території;

-  сприяння залученню коштів на фінансування заходів з благоустрою на території смт. Затока - визначення обсягу Пайової участі з урахуванням соціально-економічного значення встановлених будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення має створювати сприятливі умови фінансування заходів з благоустрою на території смт. Затока (утримання, ремонт та будівництво об'єктів благоустрою, модернізацію адміністрування, впровадження електронного документообігу, запровадження бази будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення, комплексної схеми будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення тощо).

3. Фактори, що впливають на розмір Пайової участі

3.1. Обсяг Пайової участі власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення визначається з урахуванням:

-  впливу будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення на об’єкти благоустрою на території смт. Затока;

-  функціонального призначення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

-  пріоритетності розвитку території смт. Затока (зони), в якій проводиться встановлення (розміщення) будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

-  територіального розміщення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

 

4. Порядок залучення і використання Пайових коштів власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока.

4.1. Завдання та сфера дії Порядку

4.1.1. Цей Порядок регулює організаційні та економічні відносини, пов'язані з залученням і використанням Пайової участі власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока та при оформленні та укладенні договорів на пайову участь у зв'язку з встановленням (розміщенням) будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

 

4.2. Механізми залучення Пайової участі

4.2.1. Підприємства, установи та організації можуть здійснювати часткове фінансування утримання закріпленої за ними території на умовах договору, укладеного з балансоутримувачем об’єктів благоустрою та/або на добровільних засадах, шляхом внесків на фінансування заходів з благоустрою території смт. Затока.

4.3. Платник Пайової участі

4.3.1. Пайову участь сплачують фізичні особи, фізичні особи-підприємці, юридичні особи або уповноважені ними особи, які розміщують будівлі і споруди соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення для провадження підприємницької діяльності на території смт. Затока.

4.4. Форма сплати

4.4.1. Пайова участь сплачується у грошовій формі. За згодою сторін, договором може бути передбачено інший порядок сплати пайової участі.

4.5. Вирішення питань щодо Пайової участі та розрахунки її розмірів

4.5.1. Вирішення питань щодо Пайової участі та розрахунки її розмірів здійснюються Уповноваженою особою після одержання звернення власника будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення або уповноваженої ним особи.

4.5.2. В заяві обов’язково зазначається функціональне призначення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення. До заяви додається паспорт прив’язки будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення, погодженого в установленому порядку архітектором Затоківської селищної ради.

4.6. Укладання договору на пайову участь

4.6.1. Пайова участь сплачується на підставі договору на пайову участь між Затоківською селищною радою та власником будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення. Договір на пайову участь укладається Затоківська селищна рада протягом десяти днів після надання замовником усіх необхідних документів.

4.6.2. Власники встановлених будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення звертаються до Уповноваженої особи із заявою щодо укладення договору на пайову участь. В заявах поданих власниками встановлених будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення зазначається інформація про площу будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення, її місце розташування та функціональне призначення.

4.6.3. Затоківська селищна рада протягом 10 днів розглядає подану заяву, здійснює розрахунок розміру Пайової участі та укладає договори на пайову участь із власниками будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення або відмовляє в їх укладенні.

4.6.4. Підставою для відмови є:

а)  подання неповного пакету документів;

б)  подання недостовірних відомостей;

4.6.5. У випадку наявності заборгованості власника будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення щодо оплати Пайової участі Уповноважена особа протягом 10 днів з моменту подання заяви повідомляє про це власника.

4.7. Порядок та терміни сплати

4.7.1. Як правило Пайова участь сплачується в повній сумі єдиним платежем.

4.7.2. Умови сплати Пайової участі визначаються у договорі на пайову участь між Затоківською селищною радою та власником будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

4.7.3. Кошти Пайової участі власник будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення перераховує на бюджетний рахунок цільового фонду - спеціального фонду селищного бюджету смт. Затока.

4.8. Результат сплати Пайової участі

4.8.1. Підтвердженням сплати Пайової участі є платіжний документ з відміткою про зарахування коштів до бюджету.

4.9. Контроль за сплатою Пайової участі власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

4.9.1. Контроль за виконанням умов діючих договорів про пайову участь здійснюється шляхом перевірки місця розташування, функціонального призначення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення та перевірки наявності усіх документів відповідно до Правил благоустрою на території смт. Затока.

4.10. Наслідки порушення власником будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення умов сплати Пайової участі

4.10.1. Власникам будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення без наявності укладеного договору на пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою на території смт. Затока забороняється встановлювати (розміщувати) будівлі і споруди соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

4.10.2. У разі прострочення термінів сплати:

- власник будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення несе відповідальність згідно з умовами договору на пайову участь, укладеним з  Управлінням;

- розмір несплаченої частки Пайової участі коригується відповідно до умов договору на пайову участь на величину штрафів, пені тощо та індекс інфляції від дати його розрахунку;

4.10.3. При платіжного документу про сплату Пайової участі забороняється експлуатація будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

4.11. Звільнення від сплати Пайової участі

4.11.1. Рішення про звільнення власників будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення від сплати Пайової участі може прийматись Затоківською селищною радою за поданням Уповноваженої особи.

4.12. Використання Пайової участі

4.12.1. Рішення щодо розподілу та цільового використання коштів Пайової участі приймає Затоківська селищна рада.

Кошти, що надходять від сплати Пайової участі, спрямовуються виключно на заходи з благоустрою, утримання, ремонт та будівництво об'єктів благоустрою, інші заходи, пов’язані з благоустроєм території смт. Затока.

 

5. Методика розрахунку розміру Пайової участі при розміщення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення

5.1. Розмір Пайової участі при розміщення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення визначається за наступним алгоритмом:

а)  Визначення економіко-планувальної зони до якої належить земельна ділянка на якій розміщено будівлі і споруди соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

б) Визначення зонального коефіцієнту згідно додатку № 1 до цього Порядку;

в)  Визначення стимулюючого коефіцієнту затвердженого розпорядженням виконавчого комітету Затоківської селищної ради, який залежить від територіального розміщення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

г)  Визначення функціонального призначення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення;

д) Визначення коефіцієнту функціонального використання згідно додатку № 2 до цього Порядку. У випадку змішаного функціонального використання будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення - наявність декількох коефіцієнтів функціональних використання, для розрахунку розміру Пайової участі використовується більший з коефіцієнтів;

е)  Розрахунок розміру Пайової участі при встановленні будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

5.2. Питання визначення розміру Пайової участі, термінів сплати Пайової участі, порядку застосування та обсягів нарахування штрафних санкцій, нормативів, перегляду штрафних санкцій по діючих договорах на пайову участь, строків оплати, зарахування витрат, контролю за укладанням та виконанням договорів, а також випадки, не врегульовані цим Порядком, які потребують колегіального вирішення, виносяться на розгляд постійно діючої комісії з питань комісії з розвитку смт Затока, туризму, бізнесу, використанню рекреаційних ресурсів, приватизації, громадського харчування, торгівлі та побуту.

 

6. Розрахунок розміру Пайової участі при встановленні будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

6.1. Розмір Пайової участі при встановленні будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення розраховується за наступною формулою:

 

В = П * Сбв * Кз * Кф * Кст

де,

В – розмір Пайової участі при встановленні будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення (грн.);

П – загальна площа будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення визначена по осям конструкції (м2);

Сбв - середня базова вартість одного квадратного метра земельної ділянки, встановлена рішенням Затоківської селищної ради (грн./м2);

Кз - зональний коефіцієнт, визначений згідно додатку № 1;

Кф - коефіцієнт функціонального використання, визначений згідно додатку № 2;

Кст - стимулюючий коефіцієнт, визначений згідно з розпорядженням виконавчого комітету Затоківської селищної ради;

 

7. Прикінцеві положення

7.1. Контроль за своєчасною сплатою Пайової участі та виконанням умов діючих договорів на пайову участь здійснюється шляхом перевірки фактичного розміщення та функціонального призначення будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного та іншого призначення.

 

            Секретар селищної ради                                                                                С.В. Кулик

29-04-2011, 00:00

Все новости
Архив новостей
Начало сезона в Затоке и Каролино-Бугазе 2024, кто открывается с 1 мая [25-04-2024]
Затока и Каролино-Бугаз весна 2024 неожиданно жаркая [08-04-2024]
Каролино-Бугаз и Затока - кто работает в 2023 году [10-07-2023]
Ракета Аккерман-Овидиополь возобновила работу в 2023 году [07-06-2023]
В Затоку опять прилетело в 2х местах [26-07-2022]
Начался июль и первые отели в Затоке открылись [04-07-2022]
Что нового в Затоке на 28 июня? [28-06-2022]
Свежие новости Затоки июнь 2022 [20-06-2022]
Новости Затоки на 4 июня [06-06-2022]
Новости Затоки 7 мая [09-05-2022]
Свежие новости Затоки - апрель 22 [25-04-2022]
Будет ли Затока принимать переселенцев? [18-04-2022]
В Аккерманской крепости планируют ремонт за 25 млн грн [23-02-2022]
Одесская область станет велостолицей Украины [18-02-2022]
В Вилково и Приморском ждут развития туристической инфраструктуры [09-02-2022]
ПРОДАЕТСЯ БАЗА ОТДЫХА ГАРМОНИЯ В ЗАТОКЕ ПЕРВАЯ ЛИНИЯ [18-11-2021]
В Аккерманской крепости восстановили старый Княжеский вход [17-10-2021]
Бархатный сезон в отеле Евролайн Затока по суперценам [20-08-2021]
Празднование дня Независимости в Затоке и Каролино-Бугазе [19-08-2021]
Сергеевка - скрытая жемчужина Затоки [25-07-2021]
Отзывы
Только авторизованные пользователи могут оставлять комментарии